Numărul țărilor din Europa care au declarat stare de urgență împotriva coronavirusului a crescut la șapte

0

Spania va decreta stare de urgență după numărul mare de cazuri de infectare cu coronavirus. Vor fi reguli stricte pe care trebuie să le respecte toti cetățenii. În Spania este a doua cea mai mare comunitate de români din Europa, care vor fi direct afectați de aceste măsuri restrictive.

Stare de urgenţă în Spania. Din momentul în are va fi emis decretul, vor fi instituite reguli stricte pentru cetățeni, aceștia fiind consemnați la domiciliu.

Vor avea voie să iasă din casă doar în câteva situații stricte – pentru a cumpăra mâncare, pentru a cumpăra medicamente, pentru a merge sau a se întoarce de la serviciu. Poliția poate opri pe oricine este pe stradă și dacă se va constata că oamenii nu respect regulile, aceștia vor fi sancționați.

Toate structurile de ordine și siguranță vor fi în subordinea ministerului de interne spaniol, astfel că autonomia regiunilor spaniole va fi suspendată din acel moment. Toate structurile de ordine și siguranță vor raporta direct ministrului de Interne spaniol. Deplasările vor fi controlate și vor fi impuse restricții.

Odată declarată starea de urgență, guvernul va putea limita mișcarea persoanelor și a vehiculelor în locuri specificate, va putea rechiziționa temporar anumite bunuri, va putea să preia controlul fabricilor și companiilor și să raționalizeze consumul de alimente.

Articolul nu a mai fost activat din 2010, atunci când el a fost folosit ca răspuns la o grevă a controlorilor de trafic. Starea de urgență va fi în vigoare timp de două săptămâni, dar ar putea fi prelungită cu acordul parlamentului de la Madrid.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.