Industria turismului va pierde 50 de milioane de locuri de muncă în urma epidemiei de coronavirus

0

Măsurile extreme aplicate de guvernele din întreaga lume pentru reducerea ritmului de răspândire a noului coronavirus ar putea duce la dispariţia a peste 50 de milioane de locuri de muncă din industria turistică, transmite Bloomberg, scrie Agerpres.

Pandemia, care a blocat la sol sute de aeronave şi zeci de nave de croazieră, va duce la anularea a cel puţin 25% din călătoriile programate iniţial pentru acest an, potrivit Consiliului internaţional pentru turism (WTTC), un grup ce reprezintă interesele industriei.

„Pentru multe companii este o problemă de cât timp pot să supravieţuiască fără a genera venituri, în acelaşi timp generând pierderi majore pentru că rambursează bani”, a declarat, pentru sursa citată, Virginia Messina, directorul WTCC.

„Sectorul turistic va suferi inevitabil”, a adăugat ea.

WTCC estimează că circa 16% din angajaţii din industrie sunt în pericol să-şi piardă locurile de muncă. Per total, circa 319 milioane de angajaţi munceau în industria turistică în 2018. Turismul generează la nivel global venituri de 1.700 de miliarde de dolari anual.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.