6.000 de angajați ai Ford Craiova, trimiși în șomaj tehnic din cauza epidemiei de COVID-19

0

Începand cu 19 martie, Uzina Ford de la Craiova își trimite angajații în șomaj tehnic, din cauza epidemiei de coronavirus. Producătorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anunţat marţi încetarea operaţiunilor din Spania, în urma declarării stării de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus.

Ford Craiova îşi trimite în şomaj tehnic cei 6.000 de angajaţi, aceştia urmând să primească 80% din salariu. Măsura ar urma să intre în vigoare de joi, 19 martie, şi va dura cel puţin până pe 5 aprilie.

De asemenea, „Grupul Renault a decis să-şi oprească activitatea industrială în Spania pe durata stării de urgenţă. Această decizie a fost comunicată ieri sindicatelor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Luni, Renault a decis să oprească producţia la toate facilităţile industriale din Franţa, din cauza pandemiei. Renault a precizat că măsura va afecta 12 uzine şi 18.000 de angajaţi în Franţa. „Continuarea activităţilor de producţie la uzinele grupului din alte ţări europene va depinde de situaţia din fiecare ţară„, a precizat producătorul auto francez.

De asemenea, grupul Volkswagen urmează să anunțe că oprește producția, începând de vineri, în majoritatea fabricilor din Germania și Europa din cauza epidemiei de coronavirus, scrie Der Spiegel, citând o scrisoare oficială transmisă angajaților de reprezentanții companiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.