Propunere: Amenzi uriașe pentru cei care fac speculă cu produse medicale pe perioada pandemiei de coronavirus!

0

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a depus un amendament la decretul prin care președintele Klaus Iohannis a instaurat starea de urgență. Roman solicită ca oamenii care fac speculă cu produse medicale în perioada epidemiei să fie amendați cu 20.000 de lei și să le fie confiscat stocul automat.

”Am depus azi o observatie la decretul privind instituirea stării de urgentă, prin care cei carora comercializează materiale sanitare, măști, medicamente, dezinfectanți, sa le fie confiscat întregul stoc, dacă acesta este supus speculei!

Totodata, am propus amenda de 20.000 de lei, in paralel cu confiscarea stocului. De exemplu, dacă ai cumpărat un stoc de 10.000 măști, azi vinzi masca cu 50 bani și mâine,din același stoc, vinzi cu 10 lei. In acest caz se confisca întregul stoc și se aplica sanctiunea de 20.000 lei.

Am luat aceste măsuri întrucât, deși decretul prevede plafonarea prețului la utilități, medicamente și alimente de baza, acestea au explodat in magazine.

Cei care încearcă sa facă profit nesimțit pe urma necazului oamenilor sa se gândească bine! Politia și Jandarmeria vor trebui sa urmărească aplicarea acestor prevederi!”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.