Șoc pe Wall Street. Indicele Dow Jones, în cădere liberă din cauza coronavirusului!

0

Haosul de pe Wall Street cauzat de pandemia cu noul coronavirus depășește în această perioadă tot ceea ce au experimentat piețele financiare în timpul crizei economice din 2008, informează CNN. Îngrijorările legate de pandemia de coronavirus au trimis indicele Dow Jones Industrial Average la o cotație de 2.997 puncte, sau 12,9%.

Indicatorul de volatilitate VIX, sau indicele fricii, a înregistrat o creștere de 43% până la 86,69 procente, luni, în timp ce panica legată de răspândirea cu repeziciune a noului coronavirus a început să-și facă tot mai mult simțită prezența pe Wall Street.

Modul în care au evoluat lucrurile la începutul acestei săptămâni pe fondul panicii și a temerilor generate de COVID-19 scoate practic din joc recordul negativ stabilit pe 24 octombrie 2008. Astfel, pe parcursul zilei de luni, VIX a depășit 83.56 procente, față de recordul de 89.53 procente din 2008.

Îngrijorările legate de pandemia de coronavirus au trimis indicele Dow Jones Industrial Average la o cotație de 2.997 puncte, sau 12,9%. Dow Jones Industrial Average este unul dintre cei mai cunoscuți indici bursieri din lume. Indicele, calculat pentru prima oară pe 26 mai 1896, urmărește evoluția celor mai importante 30 de blue chip-uri (companii stabile, de dimensiuni mari, și profitabile) din Statele Unite.

Indicele S&P 500, un indice bursier care contine 500 de companii publice mari, majoritatea americane. a scăzut cu 12%, rezultatele înregistrate cadrul ședinței de tranzacționare din 16 martie fiind cele mai scăzute din 1987. Indicele S&P 500 este realizat de compania Standard & Poor\”s, divizie a McGrow-Hill. Dupa indicele bursier Dow Jones, S&P 500 este cel mai important indice de pe pietele financiare.

Analiștii economici pun declinul înregistrat de burse pe seama anunțului făcut de  președintele SUA, Donald Trump, potrivit căruia este posibil ca Statele Unite – cea mai mare economie a lumii – să intre în recesiune. De altfel, un scenariu atât de sumbru a făcut ca tranzacționarea la Bursa din New York să fie oprită timp de 15 minute, luni, fiind pentru a treia oară când se întâmplă acest lucru în ultima săptămână.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.