China învinge coronavirusul!

0

Situație de invidiat în China, unde autoritățile raportează doar un singur caz de contaminare locală cu COVID 19 și alte 12 cazuri de ”import”, informează AFP.

Noul caz de contaminare locală a fost înregistrat, ca şi în ziua precedentă, în oraşul Wuhan (centru), considerat locul de apariţie a epidemiei la sfârşitul anului trecut, potrivit Ministerului Sănătăţii, anunță Agerpres.

Propagarea virusului a încetinit considerabil în China în ultimele săptămâni în comparaţie cu jumătatea lunii februarie, când numărul cazurilor noi era în fiecare zi de ordinul miilor. Pe teritoriul ţării, au fost raportate până în prezent 80.900 de cazuri.

Oraşul Wuhan şi provincia din care acesta face parte, Hubei, au fost plasate la propriu în carantină începând cu 23 ianuarie, măsură care a avut drept consecinţă izolarea de restul lumii a peste 50 de milioane de persoane.

Autorităţile de la Beijing sunt îngrijorate în ceea ce priveşte riscul reintroducerii epidemiei de către persoanele care sosesc din străinătate, pe măsură ce transmiterea progresează în restul lumii.

Ministerul a contabilizat până în prezent 155 de contaminări importate.

Circa 20.000 de persoane sosesc zilnic în ţară, iar autorităţile de la Beijing au impus o carantină de 14 zile pentru călătorii veniţi din străinătate în hoteluri prevăzute în acest scop.

Ministerul Sănătăţii a anunţat totodată 11 noi decese în decursul ultimelor 24 de ore, bilanţul total al morţilor ajungând la 3.237 în această ţară, cea mai afectată din lume de coronavirus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.