Liga I s-ar putea relua pe 16 mai

0

Liga 1,  suspendată pe perioada stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus, s-ar putea relua pe 16 mai, a declarat, miercuri, Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN).

Liga 1 a fost intrerupta initial pana pe 31 martie, printr-o decizie a Comitetului de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal. Pe 16 martie a fost decretata starea de urgenta, de presedintele Klaus Iohannis, pentru o perioada de 30 de zile.

„S-au luat in calcul mai multe variante, iar cea mai probabila este cea cu inceperea antrenamentelor la 16 aprilie, dupa ce se incheie starea de urgenta, iar reluarea campionatului Ligii 1 la 16 mai. Asta ar fi cea mai buna varianta. In situatia asta meciurile din Cupa Romaniei se vor disputa numai intr-o mansa, nu tur-retur. Iar play-out-ul va intra cu patru etape in luna iulie, dar play-off-ul se incheie inainte de 30 iunie, data stabilita de UEFA. Asta este una dintre variantele propuse, concluzia la care s-a ajuns in urma primei sedinte a comisiei de lucru infiintata de FRF, dar decizia finala se ia si dupa discutia cu cluburile”, a afirmat Emilian Hulubei.

„A doua varianta ar fi ca meciurile din Liga 1 sa se joace intr-o singura mansa din 13 iunie. La Liga 2 s-a propus sa se faca play-off si play-out cu 8, respectiv 10 echipe si tot cu un singura mansa. Iar la Liga 3 la fel, tot play-off si play-out, 8 si 8, o singura mansa. Acum ramane sa se discute la nivelul fiecarei ligi si sa se ia o decizie”, a mai spus presedintele AFAN.

Competitiile fotbalistice din Romania, intrerupte initial pana la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal cel putin pana la momentul ridicarii starii de urgenta. Aceasta a fost decretata la 16 martie de presedintele Klaus Iohannis pentru o perioada de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.