Mirel Palada, injurii la adresa diasporei care revine în țară în plină criză a COVID-19

Sociologul Mirel Palada, fost consilier al lui Victor Ponta, a avut miercuri o ieşire mai mult deplasată, plină de injurii, la adresa diasporei româneşti, acuzându-i pe românii care se întorc în România, în condiţiile crizei declanşate de epidemia de coronavirus, că se fac responsabili de îmbolnăvirea concetăţenilor din ţară, informează Romaniatv.net.

Mirel Palada s-a făcut din nou remarcat printr-un comportament de mahala, publicând pe Facebook un mesaj plin de injurii şi de acuze iraţionale la adresa românilor care în aceste zile se întorc în ţară, în condiţiile crizei declanşate de răspândirea epidemiei de coronavirus.

Palada nu este la prima ispravă de acest fel, ba chiar, în 2017, l-a agresat pe senatorul USR Mihai Goţiu, în pauza unei emisiuni televizate.

„Un număr mare de diasporezi s-a întors în țară. Sute de mii. Poate chiar milionul. Încă nu știm exact cîți. Încă numărăm. După ce au dat **** țării și locuitorilor ei pe care-i consideră niște bătrîni știrbi și primitivi, acuma a dat brusc dragostea de patrie peste ei, cînd a început să fie groasă situația.

Diasporezii s-au întors în țară. Sute de mii. Poate chiar milionul. În mii și mii de localități, nu doar în București. Unii dintre ei au coronavirusul. În perioada de început, cînd încă nu sînt simptome clare. Mulți se fîțîie prin localitate, să reia legăturile cu cei de acasă. Cu cît e comunitatea mai mică, cu atît sînt mai mulți bătrîni acolo și lumea mai dornică de vizite. Cu cît e comunitatea mai mică, cu atît e fîțîiala mai eficientă în a răspîndi coronavirusul.

Pentru că au venit cam toți în aceeași perioadă, cazurile infectate de aceștia vor exploda toate cam în același timp. Brusc și dintr-o dată. Moment în care sistemul medical va fi năpădit și va da peste, va plesni pe la colțuri. Moment în care vor începe să moară oameni cu zile, pentru că nu vor fi suficiente aparate și medicamente să le trateze complicațiile – îndeosebi respiratorii.

Diaspora clamează de ceva timp o moralitate deosebită. Ei sînt miezul la gaură, ei sînt fruncea în toate. În mintea lor plină de muci și de principii împrumutate de pe Facebook și de la deontologi, ei sînt cei mai foarte superiori și cei mai foarte perfecți. Un soi de semizei ai României.

Ani de zile, au avut tupeul să ne dea lecții. Ani de zile, au avut tupeul să clameze că au dreptul să decidă ce trebuie să se întîmple în țară. Ani de zile, au fost folosiți de servicii drept masă de manevră pentru a pune ce președinte trebuie, nu ăla care ieșea la vot de fapt.

Iar acum, după ani de zile în care ne-au dat **** și au făcut pe perfecții, acuma s-a dovedit că ei sînt de departe mai iresponsabili, mai superficiali, mai puțin disciplinați, mai puțin pregătiți pentru criză și mai ales mai lipsiți de moralitate decît românii din țară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.