Bilanțul negru al pandemiei de coronavirus a depășit, în Italia, 3.400 de morți!

Ministerul italian al Sănătăţii a dat joi seara publicităţii ultimul bilanţ al victimelor pandemiei de coronavirus. În ultimele 24 de ore au murit nu mai puţin de 427 de persoane.

Italia a ajuns la un număr total de 3.405 persoane decedate din cauza coronavirusului, ceea ce face ca această ţară să fie acum prima în lume din punct de vedere al mortalităţii, depăşind China, care a stagnat la 3.245.

Faţă de ziua anterioară, numărul cazurilor noi a crescut cu 5.322, o creştere de asemenea semnificativă, de 14,9%.

Rata mortalităţii în Italia din cauza Covid-19 este una foarte ridicată, 8,27%, incomparabil mai mare cu a celorlalte ţări, al căror procent se situează între 2 şi 5%.

În tot acest timp, Italia şi-a mobilizat armata pentru a evacua cadavrele victimelor noului coronavirus de la Bergamo, un oraş situat în centrul principalului focar epidemic din ţară, unde serviciile funerare au fost depăşite de situaţie, relatează Reuters. Imagini filmate de locuitori ai oraşului lombard situat la nord-est de Milano şi difuzate pe site-ul ziarului local Eco di Bergamo surprind o lungă coloană de vehicule militare circulând noaptea, pe străzile oraşului, pentru a prelua sicrie de la cimitir.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.