Medicul Adrian Streinu-Cercel anunță o „perioadă de foc de patru luni pentru România” din cauza pandemiei de coronavirus

0

Medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balș”, a declarat, miercuri, la Romania TV că „în următoarele patru luni va fi o perioadă de foc pentru România” din cauza pandemiei de coronavirus. 

Dr. Adrian Streinu Cercel a explicat că dintre cei 260 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, doar doi-trei au o stare mai gravă.

„Ceea ce ne preocupă este nivelul de întoarcere din Spania, Israel, omaeni care aduc noi infecţii. Practic din momentul în care a apărut cuvântul pandemie, toate ţările sunt pe roşu”, a menţionat dr. Streinu Cercel.

În cazul noului coronavirus, medicul spune că este nevoie de 21 de zile de spitalizare.

„Este o situaţie ieşită din comun. Vorbim despre un nou microorganism cu efecte necunoscute. Dacă ne uităm ce s-a întâmplat în Italia peste noapte, ne punem semne de întrebare”, a spus directorul Institutului „Matei Balş”.

Doctorul a amintit că Guvernul României a alocat 2 la sută din PIB numai pentru această problemă de pandemie.

„În următoarele patru luni va fi o perioadă de foc pentru România”, a explicat el.

Medicul Adrian Streinu Cercel avertizează că va mai exista încă un val de contaminări cu coronavirus.

„Va mai urma un al doilea val care va fi în toamnă. Primul val va fi după Paşte. Sistemul este ca un dromader. Capul cămilei este o creştere uşoară, după care urmează o perioadă de acalmie, o incubaţie. În această perioadă sunt cei care au venit din Spania, Israel, care contaminează şi împrăştie. Urmează cocoaşa propriu zisă”, a declarat medicul Adrisn Streinu-Cercel la Romania TV.

Dr. Adrian Streinu Cercel a menţionat că „la ţară avem o populaţie îmbătrânită, iar accesul la apă şi săpun este derizoriu”.

„Dacă ne vom duce să ne pupăm, lucrurile nu vor merge bine. Trebuie să ne oprim la poartă, respectiv la uşa apartamentului”. Dacă nu înţelegem să facem asta benevol, o vom face forţat”, a spus medicul Adrian Streinu Cercel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.