SUA suspendă emiterea de vize în majoritatea țărilor lumii în plină pandemie de coronavirus

0

În prezent, în Statele Unite sunt peste 7.000 de persoane infectate cu coronavirus şi au avut loc peste 100 de decese.

Statele Unite au suspendat emiterea de vize în majoritatea ţărilor lumii, în contextul crizei legate de noul coronavirus, a anunţat Departamentul de Stat american, relatează Reuters.

O purtătoare de cuvânt a departamentului a anunţat suspendarea miercuri, fără să precizeze ţările vizate şi nici despre câte ţări este vorba.

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că recurge la Legea pentru Producţia de Apărare pentru a accelera fabricarea de măşti şi echipamente medicale necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi a spus că o estimare potrivit căreia şomajul din Statele Unite ar putea atinge 20% este scenariul cel mai pesimist, relatează Reuters.

„Vom învinge inamicul invizibil”, a afirmat preşedintele, care a declarat că declanşarea crizei l-a transformat „într-un preşedinte pe timp de război”.

Trump a mai spus că va invoca şi o altă lege, care va permite autorităţilor să returneze migranţii care vor să traverseze ilegal frontiera sudică a Statelor Unite. Graniţa nu va fi închisă, a precizat preşedintele.

Liderul american a anunţat că o navă spital va fi trimisă la New York pentru a ajuta oamenii afectaţi de contagiune şi că o a doua navă spital va fi trimisă pe coasta de vest.

Trump a apărat exprimarea sa de „virus chinez”, în pofida îngrijorării în rândul unor americani că este o „insultă etnică”.

„Nu este rasistă, deloc.Vine din China”, a spus preşedintele despre boala a cărei origine este din oraşul Wuhan, China.

Trump a afirmat la Casa Albă că va semna miercuri Legea pentru Producţia de Apărare (Defense Production Act).

Legea, care datează din perioada Războiului Coreean din anii ’50, acordă preşedintelui autoritatea extinsă de a accelera şi extinde furnizarea de resurse din industria americană, pentru a susţine programele din domeniile militar, energetic, spaţial şi de securitate internă, potrivit Agenţiei Federale pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a alimentat miercuri temerile legate de colapsul economic, spunând parlamentarilor din Capitol Hill că un şomaj de 20% este extrem de probabil dacă virusul va avea efecte decvastatoare pentru afacerile americane, dintre care multe au deja probleme.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.