Franța, peste 100 de morți din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore

Share:

Autoritățile din Franța au raportat joi, 17 martie, 108 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 372, o creștere cu aproximativ 41% a numărului, în 24 de ore.

De asemenea, autoritățile au anunțat 10.955 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, cu o creștere de 20% în ultimele 24 de ore. Dintre cele peste 10.000 de cazuri, 1.122 se află în stare gravă și au nevoie de ventilatoare.

Estimativ, Franța are aproximativ 5.000 de paturi echipate cu echipamentul necesar.
Franța a instituit izolarea generală la domiciliu pentru întreaga populaţie pentru cel puţin 15 zile. Cei care nu respectă regula vor fi amendaţi cu 135 până la 375 euro, scrie Le Figaro.
Se poate ieşi din casă doar în situaţii speciale: mersul la muncă pentru cei care nu pot lucra de acasă, cumpărături alimentare, doctor, farmacie sau plimbatul câinelui. Vizitele familiale, ieşirile sau întâlnirile în grup, mese între prieteni nu numai că sunt nerecomandate, dar sunt total interzise.Orice părăsire a domiciliului trebuie justificată cu legitimaţia profesională, de medic, cadru medical, legitimaţie de presă pentru jurnalişti sau un atestat eliberat de întreprindere privind prezenţa indispensabilă la serviciu, documente ce trebuie însoţite obligatoriu de o declaraţie tip pe propria răspundere, descărcată de pe site-ul Ministerului de Interne, printată şi completată sau scrisă de mână, pentru cine nu are o imprimantă, care să conţină datele personale, motivul clar şi locul precis al deplasării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.