Italia, „îngenuncheată” de pandemia de coronavirus. Aproape 800 de persoane au murit în ultima zi!

Este cea mai neagră zi în Italia de la izbucnirea epidemiei de coronavirus. Autorităţile italiene au anunţat, sâmbătă, că 793 de oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza coronaviruslui. Numărul total al deceselor din Italia a ajuns astfel la 4.825.

Autorităţile italiene au anunţat 5.986 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, numărul total apropiindu-se de 50.000 (47.021). Numărul persoanelor decedate în ultimele 24 de ore anunţat de autorităţile italiene este de 793. Dintre aceştia, cele mai multe decese, 546 de persoane, au fost raportate în regiunea Lombardia.

Rata mortalităţii este astfel în Italia mai multă decât dublă faţă de restul ţărilor, de 8,3%. Spre comparaţie, în Spania rata mortalităţii este de 5,1%, în Marea Britanie de 5,6%, în Olanda de 3,5%, iar în Suedia de 1%. În plus, în Lombardia, regiunea din lume cea mai afectată din lume în momentul de faţă, rata mortalităţii este de 11,4%.

În acelaşi timp, conform bilanţului de vineri, Spania a depăşit Iranul ca număr de îmbolnăviri şi a a devenit a treia cea mai afectată ţară din lume, cu un total de peste 20.000 de cazuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.