Noul coronavirus face prima victimă în România. Un bărbat de 67 de ani a murit de COVID-19!

Share:

Primul deces de coronavirus în România. Este vorba de bărbatul din Filiaşi, aflat în stare gravă la Terapie intensivă la spitalul din Craiova.

România a înregistrat duminică primul deces de coronavirus. Este vorba despre bărbatul din Filiaşi, judeţul Dolj, întors recent din Franţa. De altfel, bărbatul din Filiaşi unul dintre pacienţii internaţi în stare gravă, după cum anunţau autorităţile sâmbătă.

Bărbatul din Filiaşi, judeţul Dolj, avea 67 de ani şi a fost diagnosticat în Franţa cu o boală gravă. Locuia în Franţa de aproape 10 ani. Acolo a şi primit vestea că suferă de cancer pulmonar şi că este în fază terminală. A cerut să fie adus în România şi a ajuns în 6 martie pe Aeroportul din Craiova, însoţit de un asistent social francez.

Pe data de 15 martie, bărbatul a sunat la 112 pentru că nu se simţea bine. La Filiaşi, a fost transportat cu o ambulanţă privată. A fost internat la Spitalul din Filiaşi. Medicii au cerut să i se facă un test, dar DSP Dolj a răspuns că acest caz „nu corespunde protocolului”.

„Am vrut să-l transferăm la Craiova, la Oncologie, dar au zis că nu au locuri. L-am introdus într-o rezervă a Compartimentului de Primiri Urgenţe. Am cerut DSP-ului să-l testeze pentru că pacientul ne-a spus că vine din Franţa, dar răspunsul a fost că acest caz nu corespunde protocolului”, au declarat mai mulţi medici de la Spitalul din Filiaşi, citaţi de Adevărul.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.