Alianța USR-PLUS cere amânarea alegerilor locale din cauza noului coronavirus

Share:

Alianţa USR-PLUS a solicitat amânarea alegerilor locale pentru toamnă sau chiar pentru anul viitor din cauta pandemiei de coronavirus, potrivit unei declaraţii făcute duminică de preşedintele USR, Dan Barna. 

„Politic, lucrurile sunt foarte clare. Solicităm, şi o să am în această săptămână o întâlnire cu premierul, împreună cu ceilalţi lideri politici, amânarea alegerilor locale. În acest context, nu se mai pune perspectiva alegerilor locale în luna iunie. Parlamentul trebuie să funcţioneze şi am dovedit că poate să funcţioneze foarte bine online, iar instituţiile statului, la rândul lor, trebuie să-şi asume funcţionarea telefonică şi digitală”, a afirmat Barna, într-o conferinţă de presă online.

Dan Barna spus că, în funcţie de cum va evolua epidemia, alegerile locale pot fi amânate pentru toamnă sau pentru anul viitor. „Trebuie să privim situaţia în funcţie de cum va evolua epidemia în următoarele luni. În funcţie de asta, primul pas ar fi amânarea alegerilor pentru finalul anului, pentru septembrie-octombrie. Dacă situaţia se va menţine (…) – aceasta nu este o criză de două săptămâni, nu ştie nimeni cât va ţine – în funcţie de evoluţia epidemiei în lunile de vară, vom vedea dacă ar fi necesar sau se va ajunge în situaţia nedorită în care ar trebui să le mutăm anul viitor sau vor putea fi organizate în toamnă”, a adăugat Barna.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.