Coronavirusul scade drastic vânzările de locuințe

Share:

Tranzacţiile cu locuinţe vor scădea drastic în următoarea perioada din cauza dificultăţilor de a face vizionări, precum şi din cauza restrângerii activităţii în numeroase domenii. Adrian Sârbu, directorul SVN Romania, cea mai mare companie de consultanță pe sectorul rezidențial, avertizează că piaţa imobiliară se va bloca într-un „scenariu care va presupune carantina totală”.

Primele efecte ale epidemiei coronavirus asupra pieței de locuințe se simt în scăderea vizionărilor, conform Profit.ro. În ultima săptămână, SVN a înregistrat o scădere de până la 50% a vizionărilor prin comparaţie cu săptămâna anterioară.

Specialiştii în domeniul imobiliar susţin că numărul tranzacţiilor s-a redus.

„Se fac tranzacții în continuare, noi înregistrăm tranzacții în toate proiectele noastre. În acest moment, perioada poate fi comparată cu cea de dinaintea Sărbătorilor, când nu se înregistrează un număr semnificativ de tranzacții însă există activitate, în special din partea cumpărătorilor aflați în faze avansate ale procesului de achiziție și care doresc să închidă tranzacțiile aflate în lucru cât mai rapid“, a explicat Andrei Sârbu, conform sursei citate.

Analiştii estimează că perioada următoare va fi una foarte dificilă. Piața rezidențială se afla într-un moment bun. Tranzacțiile încheiate cu locuințe în primele două luni din 2020 în București și Ilfov, cea mai mare piață rezidențială din România, au fost mai mari cu 16,63%, față de perioada similară a anului trecut, arată statisticile oficiale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.