Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, dă asigurări că plata pensiilor se va face la timp

Share:

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a dat asigurări, la Romania TV că plata pensiilor se va face la timp. Doar într-un scenariu mai grav, acestea se vor plăti anticipat, deși asta ar putea da peste cap planurile pensionarilor.

În aceste momente, prioritățile principale din Ministerul Muncii sunt ca fiecare angajat să își continue activitatea în condiții de siguranță.

„Pensiile se vor plăti la data stabilită. M-am asigurat de acest lucru prin comunicările mele constante cu directorul Poştei Române, cu preşedintele Casei Naţionale de Pensii, cu cei care comunică cu unităţile bancare, cele care asigură plata pensiilor pe card.

Nu au de ce să-şi facă griji. Pensiile vor fi plătite la timp, fără nicio emoţie în acest sens. Am primit foarte multe mesaje de la pensionari. O parte dintre dânşii. Unii dintre dânşii îmi semnalau faptul că o plată anticipată a pensiilor n-ar fi inspirată pentru că ar perturba planificarea cheltuielilor lor de la o lună la alta.

Ce pot să îi asigur pe pensionari e că ele vor fi plătite la timp şi cu privire la acest lucru nu trebuie să aibă emoţii.
În fiecare lună se ţine o evidenţă a numărului de beneficiari şi de aceea acest scenariu este luat în calcul doar în măsura în care lucrurile evoluează grav, ceea ce sperăm să nu se întâmple şi să avem nevoie să luăm o asemenea decizie pentru a putea proteja poştaşii care în acest moment sunt în prima linie şi ar putea fi expuşi dacă situaţia infecţiei cu coronavirus se agravează”, a declarat Violeta Alexandru.

Asigurări că pensiile vor ajunge la timp a dat și directorul general al poștei române, Horia Grigorescu.

„Distribuirea prestaţiilor sociale a pensiilor către toţi românii din ţară. Dau încă o dată această asigurare că absolut toate pensiile în luna aprilie vor fi livrate la timp. Vom duce la absolut toţi beneficiarii în intervalul de 1- 15 aprilie”, a explicat Horia Grigorescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.