Asociatia Incoming Romania: Turismul românesc trebuie sprijinit pe orice cale

Asociatia Incoming Romania, in numele membrilor sai: 33 operatori in  turismul  internațional, specializati in turismul de incoming in Romania  (primire de turisti straini in tara) isi exprima ingrijorarea fata de criza actuala, generata de pandemie si solicita autoritatilor romane sa priveasca in ansamblu problemele economice cu care ne confruntam si sa sprijine toti agentii economici care vor sa reziste, sa supravietuiasca  si sa se pregateasca pentru revenire si recuperare dupa terminarea crizei.

Criza si masurile necesare luate de autoritati, cu restrictiile aferente au lovit si in turismul romanesc in totalitatea si complexitatea sa: hoteluri, restaurante, companii de transport turistic, muzee, agentii de turism (de outgoing, de business si corporate, de evenimente, de incoming, de turism intern, sisteme de rezervari on line pentru bilete de avion si cazari, vanzare bilete de avion etc.), ghizi de turism.

In momentul in care nu ne mai putem desfasura activitatea, e clar ca suntem toti afectati  si nu este nevoie de acte justificative pentru acest lucru, e nevoie de recunoastere a problemelor noastre si de masuri economice concrete de sustinere si sprijin.

Daca agentiile de turism care desfasoara si organizeaza turism de incoming vor diparea, atunci destinatia „Romania” pentru turistii straini va fi stearsa de pe harta mondiala a destinatiilor sau va fi total nesemnificativa pentru turismul  international post-criza.

Turismul de incoming (pentru vacanta; pentru afaceri) este singurul care poate aduce incasari valutare in tara si alaturi de turismul intern, sunt cele care pot sustine si dezvolta infrastructura turistica (hoteluri, restaurante, muzee, manastiri, transport turistic intern, etc) din Romania. Post-pandemie, Romania va avea nevoie de cat mai multe afaceri de succes, printre care se numara si operatorii de incoming, care sa aduca valuta in tara si sa contribuie la iesirea din recesiune a tarii.

Sustinem toate propunerile si initiativele asociatiilor, federatiilor si patronatelor din turism, transmise autoritatilor, suntem adeptii solidaritatii si unitatii: trebuie sa  rezistam si sa supravietuim impreuna, sa fim pregatiti pentru renastere si revenire dupa criza.

Romania are si va avea nevoie de turisti straini, avem prea multa frumusete (ex.: destinatia Romania a fost promovata intens de Printul Charles de Wales), si inedit in turismul romanesc ca sa nu le protejam si sa ne pregatim pentru viitor.

Consiliul Director al Asociatiei INCOMING Romania

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.