Avertisment OMS: SUA riscă să devină noul centru al pandemiei de coronavirus!

0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii constată o ”foarte mare accelerare” a numărului de infectări cu noul coronavirus în SUA, ţară care are potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, a spus marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris.

În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa şi SUA. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, spune purtătoarea de cuvânt a OMS. Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: „Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Aşadar, există acest potenţial„. SUA au o foarte mare epidemie, care în plus, creşte în intensitate, a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

În acest context, preşedintele american Donald Trump a admis marţi că există dificultăţi de procurare a materialelor medicale cruciale, notând că „piaţa mondială a înnebunit” şi că guvernului federal nu îi este uşor să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie. Trump a mai anunțat, pe Twitter, că tocmai au fost achiziționate 400 de ventilatoare pentru New York, unul dintre cele mai afectate state.

Pandemia se accelerează, la nivel global, și se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele oficiale de până acum 334.981, respectiv 14.510 ( mai mici față de datele centralizate neoficial de platforma arcgis, ca urmare a metodoligiei diferite de actulizare a datelor în timp real, din toate zonele).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.