Maria Grapini îi cere explicații lui Klaus Iohannis, după anunțarea noilor măsuri restrictive, în contextul epidemiei de coronavirus

Share:

În urma ordonanței militare date de actualii guvernanți, cu măsuri restrictive, dar fără soluții concrete, europarlamentarul Maria Grapini îi cere explicații lui Klaus Iohannis:
„ Domnule Presedinte, oamenii peste 65 de ani mai contează pentru dumneavoastră? Cum să dați ordonanță militară să închideți în casă persoanele peste 65 de ani fără să anunțați în aceeași ordonanță cum le asigurați siguranța alimentară și sanitară? Cine se ocupă de acești oameni? Cine le cumpără medicamente? Cine le cumpără alimente? Cine și cum anunță medicul dacă nu se simt  bine? Cine le plătește energia, gazul, telefonul, sau îi lăsați în frig căci, iată,  ninge, fără telefon, fără lumină? Știți câte persoane singure sunt în România? Ați organizat echipe de sprijin? Nu puteți întâi închide oamenii în casă și apoi să gândiți soluții! Căci ne-ați obișnuit, gândiți greu, ” de îndată” nu știm când este la dumneavoastră pus în practică! Sunteți obligat, domnule Președinte, să asigurați tuturor persoanelor cărora le îngrădiți dreptul la circulație modalități practice de viață!
Măcar în criză dați dovadă de responsabilitate!”, transmite Maria Grapini, președintelui Iohannis.
Europarlamentarul român mai spune că a ascultat noile restricții impuse, însă nu ințelege cum vor fi acestea puse în practică.

Maria Grapini consideră că autoritățile naționale au obligația să explice cum vor asigura supraviețuirea persoanelor vârstnice, mai ales cele singure, pentru a primi alimente și asistență medicală în caz de nevoie. În ordonanță nu este nici măcar o strategie care să îndrume autoritățile locale să acționeze în consecință.
„În ordonanță ar trebui sa se specifice că toți  cei restricționați-pensionarii nu vor plăti penalități de întârzieri pentru neplata utilităților!, mai spune Maria Grapini.
Europarlamentarul român, Maria Grapini, mai ridică problema “liniei verzi” în această perioadă de restricții, care trebuie să fie funcțională în permanență, așa cum este și în alte state membre:” Va funcționa linia verde unde vor putea anunța oamenii, în special cei peste 65 ani, dacă au nevoie de asistență sanitară sau de medicamente etc.? Altfel cum vedeți  funcționarea restricționării?”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.