Măsuri ferme în plină luptă cu noul coronavirus. Persoanele de peste 65 de ani, obligate să stea acasă!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți măsuri mai dure pentru a limita răspândirea coronavirusului în România. Tot ceea ce până acum era recomandare, devine obligaţie de miercuri, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. În plus, autoritățile au decis să folosească și Armata, care va suplimenta forțele de ordine publică. De asemenea, s-a decis ca persoanele peste 65 de ani să fie obligate să stea acasă, a spus șeful statului.

„Ce a fost până acum o recomandare devine obligație. Oamenii pot ieși la serviciu, să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente. Însă aceste restricții devin obligații”, a avertizat Klaus Iohannis.

„Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”, a mai spus şeful statului.

„Am discutat și alte măsuri care se cer luate, fie prin Ordonanțe de urgență ale Guvernului, fie prin Hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricții, pe care tocmai le-am menționat, vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanță militară, ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile”, a mai precizat şeful statului, care a completat că „restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.