Premierul Boris Johnson, noi decizii radicale în lupta împotriva coronavirusului

0

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat noi restricţii în vederea stopării răspândirii Covid-19, el subliniind că pandemia de coronavirus este cea mai mare ameninţare cu care s-a confruntat Marea Britanie în ultimele decenii.

Începând de luni seară, cetăţenii vor putea ieşi din casă doar pentru cumpărături absolut necesare, pentru motive medicale şi pentru a merge la muncă doar dacă este „absolut necesar”.

Oamenii au fost avertizaţi să nu se întâlnească cu prieteni sau membri ai familiei cu care nu locuiesc, poliţia are puteri sporite şi poate da amenzi şi dispersa adunări.

Magazinele care nu vând produse esenţiale vor fi închise, la fel ca şi librăriile, locurile de joacă şi sălile de fitness.

Toate adunările cu mai mult de două persoane, excluzând persoane cu care se locuieşte, sunt interzise, la fel ca şi nunţile şi botezurile.

Premierul Boris Johnson spus că aceste restricţii sunt sub o „revizuire constantă” şi sunt valabile pentru trei săptămâni.

„Începând din această seară, trebuie să dau poporului englez o instrucţiune foarte simplă – staţi acasă”, a declarat Johnson.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.