Premierul Orban, decizii ferme în contextul pandemiei de coronavirus

1

Premierul Ludovic Orban a declarat că toate măsurile luate de autorităţi au ca principal obiectiv reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus al cetăţenilor români.

„Acţionăm în continuare pe câteva linii foarte precise care urmăresc câteva obiective esenţiale. Primul şi cel mai important obiectiv pe care-l avem este să avem grijă de sănătatea, de viaţa, semenilor noştri, să reducem cât de mult este posibil riscul de contaminare al cetăţenilor români „, a declarat Ludovic Orban, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a mai spus că interdicţia de ieşi din cază pentru persoanele de peste 65 de ani, nu va fi valabilă pe tot parcursul unei zile, ci va exista un interval în care acestea vor putea merge la cumpărături într-o perioadă dedicată exclusiv lor în magazine.

Referindu-se la ordonanţa militară care va fi prezentată în această seară de ministrul de Interne şi care va conţine restricţii obligatorii şi pentru deplasările între 6:00 şi 22:00, Orban a afirmat că cetăţenii vor putea ieşi din casă pentru a putea merge la serviciu, pentru a-şi face cumpărăturile necesare, pentru a face mişcare în jurul locuinţei sau pentru a-şi plimba animalele de companie.

Orban a afirmat că informaţia conform căreia persoanele de 65 de ani nu vor avea permis accesul în afara locuinţei necesită precizări, aceste persoane urmând să poată merge la cumpărături într-un anumit interval în timpul zilei şi în intervale dedicate vârstnicilor în magazine.

”Pentru a-i proteja, se va institui practic această interdicţie de a ieşi de la domiliciu, dar nu pe toată perioada zilei, vor fi perioade când cei peste 65 de ani se pot deplasa. Să nu interactioneze cu alţi cetăţeni, să îşi cumpere ce au nevoie”, a explicat premierul.
Guvernul face toate eforturile posibile pentru achiziţia echipamentelor de protecţie necesare în combaterea efectelor COVID-19, a afirmat premierul Ludovic Orban.
„Un alt obiectiv important este achiziţia de echipamente de protecţie, de măşti, de combinezoane, de viziere, de ochelari, de mănuşi, toate echipamentele de protecţie. (…) La ora actuală, cererea pe piaţa internaţională a crescut exploziv, facem toate eforturile posibile (…) pentru a putea achiziţiona aceste cantităţi. Am avut ‘n’ contracte, ‘n’ oferte, care, din păcate, nu au putut fi onorate din decizii luate de diferite companii sau diferite state care nu ne-au permis să ducem bun sfârşit contractele care au fost semnate „, a declarat Ludovic Orban, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Citește și
1 Comentariu
  1. Mihaila Bogdan spune

    Ludovic Orban decide ca cetatenii sa nu mai circule in intervalul orar 6-22 sa analizam teoretic este buna dar sa intervina armata pe strada este cand in 1989 s-a instaurat revolutia nu se poate asa ceva ce o sa zica Comisia Europeana sau Parlamentul European .Vela si Arafat sa dea explicatii in comisiile Parlamentului Romaniei.Ceea ce fac ei este tradare.PNL si Iohannis sa inceteze

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.