Românii infectați cu coronavirus vor beneficia de un tratament experimental

Share:

Peste 8.000 de pacienți români infectați cu noul coronavirus vor beneficia de un tratament experimental donat Ministerului Sănătății de către o companie biofarmaceutică, informează Realitatea.net.

Aproximativ 4.000 de cutii de medicamente vor fi distribuite în cele 10 spitale din țară desemnate să primească și să trateze bolnavii de COVID-19.

Tratamentul a fost folosit prima dată la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș pentru tratarea pacienților infectați.

Mai mult, medicamentul a fost folosit și în China și a dat rezultate în multe cazuri.

De asemenea, un studiu clinic european care va fi realizat pe un total de 3.200 de pacienţi a fost lansat în mai multe ţări din UE, pentru a testa patru tratamente experimentale împotriva noului coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Franţa, citat de AFP, informează Agerpres.

Cele patru tratamente testate pe scară largă vizează următoarele molecule: Remdesivir, Lopinavir în combinaţie cu Ritonavir (care poate fi sau nu asociat cu interferon beta) şi Hidroxiclorochină, potrivit unui comunicat publicat de Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetări Medicale (INSERM), organismul care coordonează cercetările medicale în Franţa.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.