Trump, mesaj dur în plin război cu noul coronavirus: Vreau să se termine criza până la Paște!

0

Președintele Donald Trump a susținut marți, în cadrul unei intervenţii la Fox News, că mii de oameni mor în fiecare an din cauza gripei, iar Statele Unite nu închid economia cum s-a întâmplat acum, din cauza coronavirusului.

Obiectivul declarat al lui Donald Trump este ca lucrurile să revină la normal până pe 12 aprilie, când este Paştele catolic. Mi-ar plăcea să-l deschid de Paște. „Mi-ar plăcea să deschid ţara de Paște. Este o zi atât de importantă din alte motive, dar o voi face o zi importantă pentru acest lucru”, a afirmat Trump.

Politicile SUA în acest moment interzic adunările sociale cu mai mult de 10 persoane, ceea ce a închis mai multe case de cult și a trimis serviciile religioase în mediul online. De asemenea, recomandările sunt să nu se mai mănânce în restaurante, fapt ce ar împiedica rezervările pentru masa de Paște. Dar președintele SUA este optimist că lucrurile vor intra în normal în 18 zile.

”Se poate distruge o ţară închizând în acest fel”, a explicat liderul de la Casa Albă pentru Fox News, indicând că săptămâna viitoare va evalua efectele perioadei de izolare recomandată de 15 zile. Trump a estimat că o o ”gravă recesiune” ar putea face mai multe victime decât noul coronavirus în SUA şi şi-a exprimat dorinţa ca activitatea economică să poată fi reluată cât mai rapid.

”Putem pierde un anumit număr de persoane din cauza gripei. Dar riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând ţara într-o recesiune gravă sau într-o depresiune”, a continuat liderul american, care a evocat posibilitatea a ”mii de sinucideri”.

Epidemia COVID-19 a cauzat în SUA moartea a 600 de persoane, iar aproximativ 50.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate, a anunţat marţi seara Universitatea Johns Hopkins.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.