Un nou virus ucigaș face victime în China. Un chinez a murit din cauza hantavirus!

0

Un bărbat din China a murit într-un autobuz din China în timp ce se ducea la muncă. Acesta a fost testat pozitiv cu un virus mai fatal decât COVID-19, care prezintă simptome similare, numit hantavirus. 

Știrea morții a venit exact când statul a ridicat carantinele puse în aplicare pentru a face față noului coronavirus care își are originea în Wuhan. Ieri, Global Times a informat urmăritorii despre motivul morții bărbatului pe rețelele de socializare: „El a fost testat pozitiv pentru #hantavirus. Au fost testate alte 32 de persoane în autobuz.”

Incidentul a stârnit panică în China, cu #hantavirus în trend pe rețelele de socializare. Experții au asigurat publicul că acesta nu este un virus nou și se crede că se transmite la oameni în circumstanțe rare, spre deosebire de Covid-19, care a stârnit o pandemie.

Omul de știință suedez dr. Sumaiya Shaikh a postat pe Twitter: „#Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea (râul Hantan). Se răspândește de la șobolan/ șoareci dacă oamenii ingerează lichidele din corp. Transmiterea om-om este rară. Vă rugăm să nu vă panicați, decât dacă intenționați să mâncați șobolani.”

Deși hantavirusul este rar, acesta are o rată a decesului de 38% conform Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). Expunerea la urină, excrementele sau saliva rozătoarelor infectate poate duce la transmiterea virusului.

Simptomele sunt remarcabil de similare cu cele prezente la pacienții care se luptă cu Covid-19 și includ respiraţie îngreunată, tuse, dureri de cap și febră.

O persoană care s-a recuperat de la hantavirus a spus CDC-ului că se simte ca „o bandă strânsă în jurul pieptului și o pernă peste față”. CDC spune: „În Chile și Argentina, au apărut cazuri rare de transmitere de la persoană la persoană. Nu există niciun tratament specific, vindecare sau vaccin pentru infecția cu hantavirus”, a avertizat CDC, afirmând că pacienții au deseori nevoie de îngrijiri intensive pentru a-i ajuta în perioada de suferință respiratorie severă”.

CE ESTE HANTAVIRUS?

Hantavirusul este un virus care se găseşte la rozătoare precum șoarecii și șobolanii. Oamenii pot contracta virusul venind în contact cu excremente de rozătoare infectate, urină, salivă și materiale de cuibărit și, de asemenea, poate fi răspândit de la persoană la persoană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.