Iohannis, un nou apel către români: Respectaţi restricţiile impuse de autorităţi! Staţi acasă, pentru că doar aşa putem să ne protejăm sănătatea!

0

Preşedintele Klaus Iohannis a reluat, joi, apelul la adresa românilor să respecte restricţiile impuse de autorităţi şi să stea acasă.

„Vreau să reiau apelul meu către toţi românii: respectaţi, vă rog, dragi români, restricţiile impuse de autorităţi! Staţi acasă, pentru că doar aşa putem să ne protejăm sănătatea. Cu cât reuşim acum mai bine să ţinem sub control şi să limităm răspândirea coronavirusului, cu atât mai repede vom putea să revenim cu toţii la activităţile cărora le simţim acum lipsa. Ştiu că este greu, dar numai făcând aceste sacrificii vom câştiga lupta cu acest inamic extrem de periculos”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului  a mai subliniat joi că este importantă cooperarea tuturor pentru a putea permite revenirea cetăţenilor europeni în ţările lor de origine, în contextul epidemiei de coronavirus.

Acesta este unul dintre subiectele pe care şeful statului le va aborda în cadrul unei videoconferinţe cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19.

„Un (…) aspect pe care îl voi menţiona se referă la repatrierea cetăţenilor români aflaţi în prezent fie în afara Uniunii, fie în state membre şi care, din motive obiective, doresc să revină în România. Este importantă cooperarea tuturor pentru a putea permite revenirea cetăţenilor europeni în ţările lor de origine, mai ales în condiţiile în care multe state au impus restricţii de circulaţie”, a punctat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a spus că persoanele cele mai vulnerabile, în acest context, sunt lucrătorii detaşaţi şi cei sezonieri.

Totodată, şeful statului a arătat că autorităţile române fac eforturi pentru „întoarcerea în siguranţă acasă” a acestora.

„Cea mai vulnerabilă categorie continuă să fie lucrătorii noştri mobili, în special lucrătorii detaşaţi şi cei sezonieri. Noi facem tot posibilul pentru a le asigura întoarcerea în siguranţă acasă. Cu toate acestea, nu este o sarcină uşoară, având în vedere numărul totuşi semnificativ de cetăţeni şi restricţiile impuse peste tot în Europa”, a menţionat el.

Nu în ultimul rând, Iohannis a anunțat că a semnat decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii.

„Am luat act de demisia domnului Costache şi am semnat decretul de numire a noului ministru. Domnul Tătaru cunoaşte foarte bine care este situaţia în acest moment în sistemul sanitar şi trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus”, a declarat Iohannis.

El a precizat că Nelu Tătaru va depune jurământul în cursul zilei de joi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.