Medicul Alexandru Rafila, un nou mesaj către români în plină pandemie de coronavirus

Share:

Medicul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat faptul că medicamentul folosit de mai mulți medici, clorochina, nu omoară virusul. Acesta susține că poporul român este exagerat de preventiv.

Medicul Alexandru Rafila susține că medicamentul scade edemul, îmbunătățește capacitatea pacientului de a rezistă, însă nu trebuie luat preventiv. Mai mult decât atât, clorochina nu omoară virusul.

„Am văzut schema din Germania. Clorochina e un medicament care scade edemul și nu duce la distrugerea pneumocitelor. Clorochina se folosește deoarece scade inflamația la nivelul plămânilor, nu omoară virusul, dar îmbunătățește capacitatea pacientului de a rezista. Mă sună colegi și mă întreabă dacă pot să ia clorochina preventiv. Dacă iau clorochina preventiv șase luni de zile mă omor singur. Haideți să ne calmăm. Pentru un popor care nu dă doi bani pe prevenție, acum suntem exagerat de preventivi și gata să ne omorâm pe noi datorită unor comportamente care nu își au locul. Trebuie să luam măsuri, dar nu excesive”, a declarat Alexandru Rafila, în direct la Marius Tucă Show.

Medicul susține că oamenii sunt speriați și neinformați, iar cadrele medicale care au o formă ușoară a virusului își pot continua munca dacă poartă echipament de protecție.

„Oamenii sunt foarte speriați, neinformați. A te îmbolnăvi nu e o nenorocire. Sigur, e un risc. Dar nu e o nenorocire. Trebuie să ne asumăm că suntem medici și să lucrăm pentru pacienți. Cadrele medicale care au o formă ușoară de boală pot să își continue munca purtând echipamentul de protecţie, fără să infecteze colegii și pacienții”, a precizat Rafila.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.