Barajul Islanda-România, amânat, cel mai probabil, pentru septembrie

0

UEFA a reprogramat din nou meciul Islanda – România, din barajul pentru EURO 2021. Partida ar fi trebuit să aibă loc pe 26 martie, dar din cauza pandemiei de COVID-19 a fost reprogramată pentru 4 iunie. Acum, forul european vine cu o nouă amânare.

UEFA a decis să amâne din nou toate partidele programate pentru luna iunie și se pare că toate aceste meciuri se vor disputa în toamnă, cel mai probabil în luna septembrie, potrivit germanilor de la ZDF.

„Toate deciziile luate au ca scop principal protejarea tururor celor implicați în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal și de prioritățile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram oricum pregătiți să îl jucăm în martie. Vom vedea când ne va permite situația globală să îl jucăm. Ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară cât mai repede. Dacă va fi așa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie și de condiții meteo mai apropiate de cele cu care sunt obișnuiți jucătorii noștri”, a declarat Mirel Rădoi, pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, după prima amânare a meciului Islanda – România.

Pentru a fi prezentă la EURO 2021, România trebuie să câştige play-off-ul programat în acest moment în iunie 2020. „Tricolorii” ar urma să dispute semifinala barajului în Islanda. În cazul unui succes, naţionala noastră va juca pentru un loc la turneul final, tot pe teren străin, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.