Coronavirusul face ravagii în SUA. Peste 1500 de morți de COVID-19, (numai) în statul New York!

0

Mai mult de 1.500 de decese din cauza coronavirusului au fost înregistrate numai în statul New York, a precizat guvernatorul statului american Andrew Cuomo în conferinţa zilnică de presă susţinută în Albany.

Guvernatorul Andrew Cuomo a confirmat 172.196 de cazuri de coronavirus şi 1.550 de decese, reprezentând aproximativ jumătate dintre decesele din ţară. La nivelul întregii SUA numărul deceselor a ajuns marţi la 3.415, cu peste 100 mai multe decât înregistrează China, care a rămas la 3.305 decese cauzate de COVID-19.

În aceste condiţii, Statele Unite se află pe locul 3 în lume ca număr al victimelor noului coronavirus, după Italia (12.428) şi Spania (8.189).

Guvernatorul statului New York a subliniat şi că spitalizările legate de coronavirus au crescut la cel mai înalt nivel în ultimele 24 de ore. Andrew Cuomo a precizat că încearcă să se pregătească pentru vârful pandemiei, care va fi în următoarele săptămâni. „Am luptat cu acest virus din primele zile„, a afirmat el, subliniind faptul că oficialii şi reprezentanţii spitalelor trebuie să se pregătească pentru creşterea numărului de cazuri.

Guvernatorul a menţionat că este pregătit un stoc de echipamente medicale pentru momentul în care epidemia va atinge punctul critic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.