Maria Grapini, scrisoare deschisă către președintele PE, David Maria Sassoli, în plină criză a pandemiei de coronavirus

Share:

Europarlamentarul Maria Grapini a transmis o scrisoare deschisă președintelui Parlamentului European, David Maria Sassoli, pe care o prezentăm, integral, în continuare:

 Către Domnul David Maria SASSOLI, Președinte al Parlamentului European,

 Stimate Domnule  Președinte,

Înainte de toate, sper că sunteți bine și în siguranță.

În aceste momente în care Europa trece prin încercări grele din cauza epidemiei COVID-19, cred că trebuie să dovedim că suntem solidari. Cadrele medicale sunt greu încercate în aceste zile, criza de materiale sanitare și echipamente medicale a pus în dificultate toate sistemele medicale din statele membre.

În calitate de trezorier al uneia dintre delegațiile de grup politic din Parlamentul European, și anume Delegația Română S&D, consider că propunerile de a redirecționa o parte din fondurile destinate inițial grupurilor de vizitatori și fondurile din Bugetul Linia 400 trebuie bine gestionate, asigurându-se că banii vor ajunge la spitale pentru a se achiziționa materiale sanitare și echipamente medicale.

Având în vedere că în acest an este dificil, dacă nu imposibil să se organizeze grupuri de vizitatori în Parlamentul European și să se organizeze evenimente, conferințe, propun ca aceste fonduri care revin fiecărui Membru să fie redirecționate de către acesta, fiind responsabil ca banii să ajungă la spitalele din statul membru în care a fost ales.

Prin această responsabilitate directă e fiecărui eurodeputat, ne putem asigura că banii vor ajunge la spitalele care au cu adevărat nevoie de echipamente medicale si materiale sanitare, Membrul putând indica contul bancar a spitalului, iar virarea banilor să se facă direct în conturile acestora.

Propunerea mea poate reprezenta o soluție de urgență pentru lipsa acută a materialelor sanitare și a echipamentelor medicale din spitalele statelor membre.

Vă rog, Domnule Președinte, să analizați propunerea mea, prin care o parte din fondurile destinate grupurilor de vizitatori și Bugetul Linia 400 pot fi bine gestionați în această criză cauzată de epidemia COVID-19.

 Cu stimă,

 MEP Maria Grapini

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.