Rusia nu se teme de coronavirus. Mii de soldați fac repetații pentru parada militară de Ziua Victoriei!

0

În pofida criziei coronavirusului, Rusia face repetiții pentru parada militară dedicată Zilei Victoriei, care este sărbătorită pe 9 mai și care marchează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

O înregistrare video apără în spațiul public arată 15.000 de soldați aliniați pentru parada militară, pe un teren din apropierea Capitalei, în timp ce ministerul apărării a confirmat că au loc repetiții.

Repetițiile pentru parada de Ziua Victoriei au loc în contextul în care 12 milioane de moscoviți sunt în izolare la domiciliu, iar întreaga lume se luptă cu pandemia de coronavirus.

Tancuri T-34 modernizate au fost și ele surprinse făcând manevre la Alabino, unde autoritățile spun că au pus în scenă o reproducere a Pieței Roșii.

În replică, liderul opoziției, Alexei Navalnîi, a calificat drept o „imbecilitate” decizia ministerului apărării de a continua repetițiile, în timp ce acesta a susținut că au fost luate măsuri prevenitve pentru a asigura protecția soldaților, inclusiv verificarea regulată a temperaturii acestora.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.