Ședință de urgență la Cotroceni. Iohannis anunță prelungirea stării de urgență, împotriva noului coronavirus, cu încă 30 de zile!

0

Ședință de urgență la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a avut, azi, o ședință cu mai mulți miniștri, dar și cu șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. La finalul acesteia, șeful statului a anunțat că starea de urgență în România se va prelungi cu o lună, informeaza Realitatea.net.

„In comparatie cu alte tari, cresterea numarului de persoane afectate de epidemie nu a fost atat de mare, in comparatie cu Italia si Spania. Aasta vine din faptul ca din timp am luat masuri foarte ferme. Dar trebuie sa va avertizez: nu este momentul sa ne relaxam! Toti expertii ne spun ca evolutia epidemiei depinde de respectarea indicatiilor autoritatilor”, a spus Iohannis, la finalul sedintei.

Nu suntem inca la varful epidemiei, nu e momentul sa ne relaxam, a subliniat seful statului.

„La inceput, se stie ca a fost un pic complicat de procurat materiale de protectie. Iata ca avem deja primele rezultate semnificative ala masurilor luate de Guvern. Primim 2,5 milioane de masti pentru medici, aprox. 5 milioane pentru fortele de ordine, aprox. 8 milioane care vor ajunge la populatie. Vor veni in zilele imediat urmatoare aprox. 500 mii de combinezoane pentru medici. Insa, tragand linie si adunand, am ajuns la concluzia ca va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta. Am cerut Guvernului sa vina cu propuneri. In cursul saptamanii, vom elabora decretul, saptamana viitoatre voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenta cu inca o luna de zile”, a anuntat Iohannis.

„Respectati masurile dispuse de autoritati, respectati izolarea, nu iesiti din casa decat cand aveti o problema de rezolvat. Evitati orice contact fizic cu oricine. Este foarte important. Boala se raspandeste de la om la om. Nu dati mana, nu va imbratisati”, a mai spus Iohannis.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a avut, astăzi, o ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.