Anunț șoc de la vârful Ministerul Sănătății: Pandemia de coronavirus nu va dispărea până la sfârşitul anului!

0

Dr. Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, într-o intervenţie în emisiunea ”România 9” de la TVR1, că ţara noastră va atinge vârful epidemiei de COVID-19 după Paşte şi că nu crede că pandemia va dispărea complet până la sfârşitul anului.

Secretarul Horaţiu Moldovan a subliniat faptul că situaţia este sub control şi că spitalele fac faţă în acest moment: „Dacă vom avea mai multe cazuri, vor deveni și alte spitale unități de suport COVID. Situația nu e explozivă, e logaritmică, e controlată pentru această perioadă, putem trata pacienții în spitalele pe care le avem, cu prețul reorganizării spitalelor”, a precizat acesta.

Totodată, Moldovan susţine că sunt testate suficiente persoane şi că numărul de testări va creşte: „Nu testăm puțin. Avem 43 de centre de testare, dar numai 29 funcționale, vor deveni și celelalte funcționale. Creștem constant numărul de testări, o să ajungem de 4-5.000. În zilele următoare, vom depăși 3.000 de teste. Ministerul Sănătății plătește 200 de lei pe un test. Principala piață de import este Europa de Vest”, precizează Moldovan.

Secretarul de stat,Horațiu Moldovan, mai spune că, în acest moment, sunt testaţi cu prioritate pacienții simptomatici veniți din străinătate, medicii, pacienții care au intrat în contact cu persoane venite din străinătate și care sunt simptomatice, pe cei cu afecţiuni pulmonare: „Am testat peste 40.000 de pacienți. Nu putem testa pe toată lumea”, spune secretarul de stat.

Totodată, Moldovan a precizat că este de aşteptat ca numărul de cazuri la noi în ţară să crească după Paşte, apoi să scadă: „Ne așteptăm ca numărul de cazuri să crească după Paște, iar apoi să scadă. Vom menține măsurile luate. Suntem pe un trend ascendent relativ moderat. Nu ne aflăm într-o situație explozivă”. Acesta a mai făcut o previziune deloc încurajatoare: „Nu mi se pare probabil să se epuizeze complet pandemia până la sfârșitul anului 2020”, a conchis Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.