Raed Arafat, clarificări despre vârful pandemiei și relaxarea restricțiilor în plin „război” cu noul coronavirus

0

Raed Arafat, şeful DSU, a vorbit despre posibilitatea relaxării măsurilor luate prin Ordonanţele Militare în România şi a anunţat când s-ar putea lua aceste decizii. 

„Nu cred că am ajuns la perioada de vârf. Dar poate că măsurile luate de noi au avut un rol major a menţine situaţia acolo unde este. Asta nu înseamnă că am trecut şi totul este bine. La acest moment trebuie să ne aşteptăm la încă o etapă dificilă. Nu putem spune că suntem în perioada de vârf acum. În niciun caz nu putem vorbi despre relaxarea măsurilor stării de urgenţă la acest moment. Cred că vârful va fi în a treia parte a lunii aprilie, dar este o estimare, nimeni nu poate spune sigur. Vom vedea când vom ajunge acolo.

Încă este devreme pentru noi să ne relaxăm. Nimeni nu vrea să mai ţină aceste măsuri o zi în plus, dar o relaxare poate însemna scăparea de sub control a situaţiei. Rog oamenii să asculte recomandările, să accepte măsurile care nu sunt uşor de urmat, dar sunt spre binele nostru. Nu degeaba s-a decis prelungirea stării de urgenţă!”, a declarat Raed Arafat la un post TV.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.