PNL Sector 1 acuză: Primarul Tudorache sparge 15 milioane de euro din bani publici pe tablete!

0

Tunurile din bani publici de la Sectorul 1 nu se opresc nici măcar în plină pandemie, se arată într-un comunicat remis de Filiala PNL Sector 1. În timp ce întreaga planetă își concentrează toate resursele în lupta cu noul coronavirus, Tudorache își vede liniștit de treabă și continuă cu tunurile, sub aparentă grijă față de copiii sectorului. Cea mai nouă găselniță este alocarea de 76 milioane de lei (peste 15 milioane de euro) pentru achiziția de tablete pentru copiii din sector.

Nu e clar cine cumpără tabletele, când se demarează licitația sau alte detalii, cert este că primarul PSD vrea să împuște doi iepuri dintr-o lovitură: să mai dea un tun și să bifeze o măsură populistă.

Mai mult decât atât, Tudorache a început deja să cumpere tablete în anumite școli, dar nu a reușit să dea un răspuns clar la întrebarea consilierilor PNL din ședința de CL. Aparent ar fi fost luate prin achiziție directă, la solicitarea părinților, dar nu sunt foarte multe. Este un mister clasic PSD…

“Așa cum am punctat și cu alte ocazii, achiziția de tablete este necesară, dar NU pentru toți copii. În Sectorul 1 sunt multe familii care au laptopuri și tablete pentru copil sau copii, nu așteaptă de la primărie. Aici este diferența între o administrație eficientă și una populistă. La Cluj, Emil Boc a propus achiziționarea de 2.098 de tablete pentru elevii care provin din familii care nu dețin calculator, laptop sau tablete. Mai mult decât atât, elevii vor returna tabletele la finalul ciclului școlar. Nu am văzut așa ceva la Tudorache. E simplu: el nu vrea să fie eficient, nu vrea să cheltuie cu cap banul public, nici măcar în criza în care suntem acum, ci vrea doar să spună că a cumpărat tablete pentru toți copiii sectorului”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

În toate școlile din sectorul 1 sunt aproximativ 40.000 de copii. Presupunând că se vor lua tablete pentru toți acești copii, suma medie alocată pe tabletă este de 1900 lei. O sumă uriașă, dacă verificăm pe orice magazin online de produse electronice și vedem care sunt prețurile medii pentru o tabletă performantă. În plus, ținând cont de complexitatea acestei achiziții, probabil vor ajunge la elevi când pandemia va fi încheiată. Eventual în campania pentru alegerile locale…

Consilierii PNL nu au girat acest tun din bani publici marca PSD. Înțelegem necesitatea achiziției de tablete pentru copiii care vin din familii vulnerabile sau care nu își pot permite, dar nu în această manieră complet ineficientă. 15 milioane de euro sunt foarte mulți bani, bani pe care sectorul nu-și poate permite să îi arunce pe geam.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.