Raed Arafat, anunțul așteptat privind ridicarea restricțiilor în timpul pandemiei de coronavirus

0

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că în România infecția cu coronavirus s-a dezvoltat lent, spre deosebire de alte țări, unde numărul îmbolnăvirilor a explodat pur și simplu. Oficialul atrage atenția că totul se poate schimba și la noi în țară și se poate pierde toată munca și tot efortul depus, dacă nu se respectă în continuare regulile impuse de autorități.

„Eu zic că la acest moment, chiar dacă situația este sub contol în mare parte și evoluția este lentă, să nu stăm liniștiți încă. Dacă ne relaxăm la acest moment, s-ar putea să ne facem rău. Putem să pierdem toată munca pe care am făcut-o până acum. Să urmărim situația până după Paște și să vedem dacă va continua să crească sau să scadă. E greu de spus de vârf. E adevărat, vârful este așteptat în ultima parte a lui aprilie, începutul lunii mai, dar nu putem ști, numai realitatea ne va dovedi și vom vedea ce decizii vom lua după. Rugămintea mea este să respecăm aceste restricții impuse, că numai împreună am reușit”, a declarat Raed Arafat, potrivit realitatea.net.

Raed Arafat recunoaște că de-abia acum, în a doua lună de stare de alertă, începe să se rezolve problema materialelor de protecție din spitale, care i-a făcut pe medici să se lupte cu coronavirusul echipați necorespunzător, ajungându-se la sute de cadre medicale infectate la rândul lor.

„Lipsa materialelor abia acum începe să se rezolve. Unele firme au început să fabrice, dar rămâne problema materiei prime. Noi sperăm că la începutul acestei luni să avem materiale fabricate în România. Sunt oameni care semnează contracte la 2-3 dimineața, negociază pentru a aduce materiale de protecție”, a explicat Raed Arafat

Secretarul de stat a vorbit și despre Paște și despre slujba de Înviere, atât de importantă pentru foarte mulți credincioși români. „Regulile de acum nu permit anumite aspecte și, în același timp, nerespectarea lor poate duce la scăparea de sub control a situației. Sunt convins că se vor găsi soluții ca credincioșii să ajungă la ce doresc fără a fi expuși”, a mai spus Raed Arafat.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.