Băncile, luate cu asalt de solicitările clienților care vor să-și amâne creditele

0

În plină pandemie de coronavirus, pentru a putea face față solicitărilor venite din partea clienților, BCR a deschis încă două call-centere, a mărit de 10 ori personalul care administrează pagina de Facebook a băncii și a mărit numărul personalului din rețeaua proprie care să se ocupe de solicitările primite pe email.

Instituția a decis să organizeze sesiuni live pe Facebook pentru a putea discuta cu clienții, prima sesiune este organizată astăzi la ora 11:00.

”Primim în medie 14.000 de apeluri telefonice pe zi (dar sunt zile în care se depășesc 15.000 de apeluri), 150 de mesaje private zilnic pe pagina de Facebook și alte 200 de mesaje pe zi scrise direct pe ”wall”. Despre emailuri nu mai spun…”, spune un reprezentant al băncii.

Multe dintre persoane contactează serviciile de consultanță cu clienții deoarece nu funcționează aplicația sau cardul, dar și pentru alte probleme. Indiferent de motivul pentru care caută să se adreseze finanțatorului, rezultatul e același: sufocarea canalelor de comunicare.

Reprezentanții BCR îi invită pe clienți să sune și înafara intervalului cel mai aglomerat (11-16) telefonul fiind la dispoziția clienților 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
”Aseară la ora 22.00 aveam 13.700 de apeluri. Cei care sună noaptea pot discuta mult mai relaxați cu operatorii”, mai spun reprezentanții BCR. Banca a lansat posibilitatea plății facturilor prin telefon, adaugă aceștia, cu precizarea că e vorba de facturi de până la 300 de lei. ”Acest lucru l-am făcut pentru a veni în sprijinul seniorilor”, admit oficialii BCR.
Cu toate acestea, BCR nu este singura instituție de credit care se confruntă cu o avalanșă extrem de consistentă de apeluri din partea clienților, aproape toate băncile din top 10 fiind în situații similare. În call-centerul Raiffeisen Bank, numărul apelurilor din prima săptămână a lunii aprilie s-a triplat fata de aceeasi perioada din 2019.
Potrivit unor surse apropiate sistemului bancar în prezent sunt peste 150.000 de solicitări doar de suspendare a ratelor. Pe lângă acestea, oamenii sună pentru orice problemă pe care o întâmpină și e și normal să facă asta.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.