Burleanu are trei scenarii pentru reluarea Ligii I

1

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a declarat, vineri, că federaţia şi LPF lucrează cu trei scenarii pentru reluarea meciurilor de fotbal, în datele de 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie.

Răzvan Burleanu vrea ca totul să se decidă pe teren şi nu la „masa verde”.

„Plecăm de la principiul că fotbalul trebuie să-şi desemneze câştigătorul pe teren. Plecând de la acest principiu am stabilit trei obiective startegice pe care trebuie să le urmăm. Primul este siguranţa şi sănătatea suporterilor, jucătorilor, staff-urilor şi tuturor persoanelor implicate în organizarea unei competiţii sportive. Al doiela obiectiv este legat de sustenabilitatea financiară a cluburilor, care se traduce prin lichiditatea acestora şi care mai departe se răsfrânge asupra întregii economii a fotbalului. Iar cel de-al treilea obiectiv este ca orice decizie pe care vom fi forţaţi să o luăm să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile care participă într-o competiţie. În momentul de faţă lucrăm pe trei scenarii de reluare graduală a competiţiei, pe 27 mai, 13 iunie şi 13 iulie”, a declarat Răzvan Burleanu la Pro X.

„Dacă vom începe pe 27 mai, vom putea să comunicăm echipele participante în cupele europene pe 28 iunie. Trebuie să luăm în considerare că termenul oficial comunicat de UEFA tuturor federaţiilor naţionale de finalizare a campionatelor interne este data de 30 iunie. Dacă vom putea să începe pe 13 iunie, asta înseamnă că vom putea să comunicăm echipele participante în Europa pe 15 iulie şi vom putea să organizăm barajul de promovare la 1 august. Nu există nicio comunicare oficială de la UEFA că sezonul trebuie să se termine la 3 august”, a precizat Răzvan Burleanu.

Liga 1 este înteruptă de pe 12 martie.

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Considerați că, dacă Gheorghe Becali, de exemplu, îi vinde, de exemplu, pe Florinel Coman , pe Man, etc., pentru sume importante, un parte importantă din sumele de transfer pentru care sunt vânuți jucătorii de către cluburi ar trebui să le revină jucătorilor întrucât nici chiar salariile de la FCSB nu sunt la nivelul unr cluburi importante care plătesc sume mari de transfer pentru jucăori, fiind totuși vorba despre valoarea individuală a jucătorilor în care nici FCSB, de exemplu, nu a plăti sume pentru formarea jucătorilor precum cluburile importante, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.