Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță „două săptămâni critice” în plină pandemie de coronavirus

Share:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cere menținerea restricțiilor de circulațe și distanțării sociale în cele două săptămâni „critice” ce urmează, într-un mesaj transmis de sărbătorile pascale. Totodată, colegilor săi medici le cere responsabilitate și solidaritate. 

„Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa. Este Sărbătoarea familiei celebrată întotdeauna împreună cu cei dragi. Anul acesta este unul special, în care trebuie să înțelegem că vom sărbători altfel, spre binele nostru și al apropiaților. Viața noastră s-a schimbat, trăim vremuri de nesiguranță, cu restricții pe care nu le credeam posibile. Din nefericire, în această luptă am pierdut vieți și unii dintre noi sunt acum în doliu, iar alții îngrijorați pentru cei care luptă cu boala”, spune ministrul Nelu Tătaru în mesajul său de sărbătorile pascale.

Șeful Sănătății cere oamenilor să respecte toate măsurile pentu a opri răspândirea epidemiei de coronavirus, mai ales că urmează „două săptămâni critice”, avertizează acesta.

„Este necesar ca în aceste 2 săptămâni critice să menținem, mai mult că niciodată, restricțiile și regulile de distanțare socială, chiar dacă este şi mai greu în acest momente. În acest fel vom salva viețile noastre și ale apropiaților și ne vom reuni curând sănătoşi.

Nelu Tătaru are și un mesaj către colegii lui medici:

„Un gând special către toți colegii mei din sistemul sanitar care se află în linia întâi și cărora le doresc putere de muncă și le solicit ca în aceste zile de grea încercare să dea, încă o dată, dovadă de responsabilitate și solidaritate. Întotdeauna personalul medical a știut să răspundă prezent și să își onoreze meseria”, mai spune Nelu Tătaru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.