Raed Arafat avertizează dur în privința creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus

Share:

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune că, în perioada următoare, cazurile de coronavirus ar putea crește alarmant în România, deoarece oamenii au început să se relaxeze și nu mai respectă recomandările, informează Romaniatv.net.

„Există o transmitere comunitară a virusului şi aceste cifre cresc. Este posibil să mai crească, să existe cifre mai mari. Observ, în ultimele trei zile, că circulatia a crescut şi începe să fie mai intensă. Înseamnă că oamenii nu respectă recomandările”, a spus Raed Arafat, sâmbătă, într-o intervenţie la Realitatea Plus.

„Singurul mod prin care putem reduce transmiterea este să aplicăm recomandările şi să stăm acasă”, a mai spus Raed Arafat.

În ce privește estimările pe care le fac experții, pe baza unor modele matematice, șeful DSU susține că vârful epidemiei va fi în ultima decadă a lunii aprilie, dar acest lucru se poate schimba și în funcție de comportamentul populației. „Ar fi păcat să stricăm lucrurile bune făcute printr-o relaxare în acest moment. Lucrurile nu s-au schimbat, dar nu am trecut hopul. Situația este sub control, dar asta nu înseamnă că ne putem relaxa”, a mai spus Raed Arafat.

Întrebat dacă ar susține o înăsprire a restricțiilor, Raed Arafat a răspuns că mai degrabă se impune o sporire a numărului controalelor pentru respectarea actualelor restricţii.

Citește și
1 Comentariu
  1. Irina spune

    Numai am încredere în acest om, sper să fie DEMIS

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.