Metoda prin care COVID-19 poate fi diagnosticat de la distanță

Un grup de cercetători israelieni a dezvoltat o metodă pentru diagnosticarea de la distanţă a coronavirusului cu ajutorul fasciculului laser, a anunţat Universitatea Bar Ilan (BIU) din centrul Israelului, citată luni de agenţia Xinhua.

Dispozitivul percepe de la distanţă, chiar şi de la zeci de metri, modificări ale motilităţii ţesuturilor, provocate de boală.

Acest dispozitiv poate identifica simptome precum raluri pulmonare, febră sau reducerea saturaţiei oxigenului în sânge. „Dispozitivul nostru poate simţi de la distanţă nano-motilitatea ţesutului de lângă vasele de sânge şi poate detecta modificări ale motilităţii ca urmare a acestor parametri”, au spus cercetătorii.

Potrivit echipei, capacitatea noii metode de a diagnostica de la distanţă poate să scadă riscul de infectare al personalului medical.

Într-un alt studiu realizat la BIU, cercetătorii lucrează la dezvoltarea anticorpilor care pot fi injectaţi, acţionând ca un vaccin pasiv contra coronavirusului, notează Xinhua. Crearea noilor anticorpi se face prin „maparea” anticorpilor pacienţilor care s-au vindecat după ce au contractat coronavirusul.

Dacă te infectezi cu coronavirus și prezinți simptome, este foarte posbil să fii nevoit să te tratatezi singur, acasă. Asta, dacă suferi de o formă ușoară a bolii. Iată care este kitul de urgență pe care să-l ai la îndemână dacă vei fi vreodată nevoit să te îngrijești la domiciliu.

Cum majoritatea cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 sunt ușoare și cum spitalele sunt pline ochi cu bolnavi în stare gravă, este foarte posibil ca în curând persoanele care suferă de o formă moderată a bolii să fie nevoite să se îngrijească singure. Motiv pentru care ar trebui să avem pregătit un kit de urgență care să conțină medicamentele necesare, dar și anumite dispozitive sau echipamente medicale. Jurnalișii de la The Wall Street Journal au vorbit cu mai mulți medici și, în urma interviurilor realizate, au întocmit o listă cu sugestii și sfaturi despre setul ideal de îngrijire la domiciliu împotriva Covid-19.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.