Raed Arafat, anunț important despre vârful pandemiei de coronavirus

Share:

Raed Arafat a anunțat că există o analiză care arată datele între care s-ar putea atinge vârful cazurilor de coronavirus din România.

„Sunt două aspecte: (…) există o analiză care arată că va fi cel mai probabil atins vârful chiar în perioada 22-26 aprilie, dar acest lucru poate să se schimbe şi poate să se ducă mai încolo, depinde de mai multe aspecte. La  acest moment, vârful este prevăzut către sfârşitul lunii aprilie, probabil începutul lunii mai, dar aceste date pot să se schimbe în final”, a declarat Raed Arafat la o televiziune de știri.

„Ideea stării  de urgenţă este că nu poţi să iei anumite măsuri. Limitarea libertăţilor fundamentale se poate face numai în cadrul stării de urgenţă, iar carantinarea unei persoane, când o faci în masă (…) aici în mod normal această decizie este corelată de prezenţa stării de urgenţă” a transmis Raed Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat mai spune că este obligatoriu ca starea de urgență să fie prelungită în aprilie. Este posibilă și o prelungire ulterioară, după 15 mai, dar asta va depinde de evoluția pandemiei de Covid-19 la noi în țară, cu atât mai mult cu cât, spune Raed Arafat, greul nu a trecut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.