Florin Cîțu, atac dur la adresa PSD, ALDE și Pro România: „Este momentul să terminați crizele de isterie publice!”

0

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a lansat o întrebare importantă pentru liderii PSD, ALDE şi Pro România. 

Florin Cîţu atacă partidele de Opoziţie pe Facebook.

„Întrebarea zilei.

Domnilor Ciolacu, Tăriceanu, Ponta este momentul să terminați crizele de isterie publice.

Trebuie să le spuneți românilor direct: votați prelungirea stării de urgenţă sau continuați să jucați poker cu sănătatea românilor?”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni seară, că sunt trei politicieni români – Victor Ponta, Marcel Ciolacu şi Călin Popescu Tăriceanu – care nu vor să voteze decretul de prelungire a stării de urgenţă, lucru pe care Guvernul nu-l poate accepta, fiind vorba despre sănătate românilor. ”Nu vom răspunde acestui şantaj, nu vom răspunde celor care vor să facă poker cu sănătatea românilor”, afirmat Cîţu.

”Sunt două lucruri importante pentru mine ca ministru al Finanţelor astăzi şi să ştiţi că pe primul loc este sănătatea românilor şi ceea ce facem şi la Ministerul Finanţelor este pentru a-i asigura că românii rămân sănătoşi. De aceea, mi se pare de-a dreptul criminal că există politicieni români şi sunt trei politicieni români, Ponta, Ciolacu şi Tăriceanu, care nu vor să voteze decretul pe care îl va propune şi cred că-l va propune domnul preşedinte de prelungire a stării de urgenţă. În acest moment, sănătatea românilor este mult mai importantă şi vreau să-i asigur pe toţi că Guvernul României nu negociază sănătatea românilor. Nu vom răspunde acestui şantaj, nu vom răspunde celor care vor să facă poker cu sănătatea românilor. Sănătatea românilor este pe primul loc pentru noi”, a scpus, luni seară, la Digi 24, Florin Cîţu.

Acesta a spus că al doilea lucru important pentru el este sănătatea economiei.

”Al doilea lucru important este sănătatea economiei şi suntem într-o situaţie aproape imposibilă, să îi ţinem pe oameni în casă pentru că vrem să fie sănătoşi şi în acelaşi timp să şi avem economia să funcţioneze. Cred că până acum am reuşit şi vom face acest lucru în continuare. Repet, pe primul loc rămâne sănătatea românilor, iar cei care joacă poker cu sănătatea românilor sunt nişte criminali”, a mai spus Cîţu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că prelungirea stării de urgenţă „fără o minimă garanţie” că vor fi luate măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic „ar fi o inconştienţă totală”.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că Biroul Executiv al formaţiunii a decis să propună parlamentarilor să voteze pentru prelungirea stării de urgenţă, cu unele condiţii. Între acestea se numără prelungirea stări de urgenţă doar până la 1 mai şi repornirea activităţilor productive şi de servicii după această dată. În plus, Pro România are solicitări de natură socială şi economică.

La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declară că nu va vota prelungirea stării de urgenţă, acuzând că la adăpostul acestei măsuri „creşte lipsa de transparenţă” şi este deschis „drum liber abuzurilor”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.