Macron prelungește starea de urgență în Franța până pe 11 mai

0

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat luni seara prelungirea stării de urgenţă în Franţa, în contextul pandemiei de coronavirus, până pe data de 11 mai.

Emmanuel Macron a anunţat că abia după data de 11 mai este prevăzută începerea unei „noi etape” în Franţa cu o etapizare progresivă a reînceperii diverselor activități.

„Cea mai strictă izolare trebuie să continue până luni, 11 mai”, a declarat Emmanuel Macron. „Luni, 11 mai nu va fi posibil decât dacă vom continua să fim civici, responsabili, să respectăm regulile şi dacă răspândirea virusului va continua să încetinească”, a adăugat preşedintele francez.

Franţa nu a fost ”în mod evident suficient de pregătită” pentru criza cauzată de noul coronavirusul care a dezvăluit ”defecte”, a admis preşedintele francez Emmanuel Macron.

Chiar dacă ”epidemia începe să înceteze”, (…) au existat ”neajunsuri ca în toate ţările lumii, ne-au lipsit echipamente de protecţie, mănuşi, gel dezinfectant, nu am reuşit să distribuim atâtea măşti cât ne-am fi dorit”, a subliniat preşedintele francez, referindu-se la ”eşecurile” din care va trebui să ”tragem toate învăţămintele la timp”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.