Epidemiologul Molnar Geza, vești bune: Până pe 1 mai vom scăpa de acest ciclu epidemic al pandemiei!

0

Epidemiologul Molnar Geza a vorbit într-o intervenție la un post TV, despre vârful pandemiei de COVID-19 în România, despre decizia prelungirii stării de urgență, dar și despre un vaccin împotriva noului coronavirus. 

„Pentru mine faptul că am ajuns la vârf este îmbucurător și sper că și pentru populație și pentru guvernare. Dacă păstrăm acest stil și strategie consecvente, atunci putem să sperăm că undeva până în 15 mai vom scăpa de acest ciclu epidemic al pandemiei”, a explicat epidemiologul Molnar Geza.

În ceea ce privește decizia președintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgență cu încă 30 de zile, medicul a precizat:

„La acest lucru nu pot să răspund din punct de vedere medical, dar probabil că măsurile de precauțiune, poate puțin exagerate, ar fi permis să prelungim cu două săptămâni și, conform Constituției și situației de urgență, dacă ar fi fost cazul, puteam să prelungim încă două săptămâni. Este o părere personală și nu aparține profesiunii de medic. Depinde în ce măsură se va accepta treptat introducerea diminuării și excluderii unor măsuri care, fără discuție, duc și la un oarecare disconfort în bunăstarea mentală a populației”, a completat medicul.

„Fără nicio discuție, căutarea vaccinului pe care, fără să fiu prea necugetat optimist, nu-l vom avea decât peste vreun an, dacă îl vom avea”, a mai spus Molnar Geza.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.