Un medic din Wuhan demontează ipoteza oficială a Chinei privind apariția noului coronavirus

Share:

Cao Bin, un medic care lucrează la Spitalul Jinyintan din Wuhan, a demontat ipoteza oficială prezentată de China, potrivit căreia coronavirusul a apărut în piaţa de fructe de mare.

China a anunţat oficial că virusul a apărut în piaţa de fructe de mare din Wuhan, dar ideea este tot mai contestată şi are tot mai puţine argumente care să o susţină.

Cao Bin, medic la Spitalul Jinyintan din Wuhan, susţine că o bună parte din primii pacienţi din China nu au avut niciun fel de legătură cu piaţa de fructe de mare. Acesta susţine că cel puţin 13 din primii 41 de chinezi infectaţi cu coronavirus nu au avut vreun contract cu piaţa de fructe de mare de Wuhan.

Richard Ebright, expert american în biosecuritate şi profesor la Institutul Waksman de Microbiologie al Universităţii Rutgers, susţine că nu există însă dovezi că virusul n-ar fi fost scăpat din laboratorul din Wuhan. Ebright spune că a văzut dovezi care arată că cercetătorii de la Institutul de Virusologie din Wuhan studiau coronavirusul cu o securitate de nivel 2, deşi s-ar fi impus nivelul 4.

„Colectarea virusului, cultura, izolarea sau infecţia animalelor ar reprezenta un risc substanţial de infecţie a unui lucrător din laborator, iar de la lucrătorul din laborator la public. Există o bază care exclude că virusul COVID-19 a fost creeat în laborator, dar nu există nicio bază care să excludă un accident de laborator”, a spus Richard Ebright.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.