Președintele ANOFM, Victor Picu, avertizează: 20% dintre cererile depuse pentru şomajul tehnic sunt completate greşit!

0

20% dintre cererile depuse pentru şomajul tehnic sunt completate greşit. În primele zile, procentul cererilor care conţineau date eronate atinsese 50%, potrivit Ziarul Financiar.

Victor Picu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Forţei de Muncă (ANOFM), spune însă că, deocamdată, nu este cazul să se ia în calcul încercarea de fraudare a acordării şomajului tehnic şi că greşelile ar trebui puse pe seama grabei sau a neatenţiei:

„Deocamdată, nu putem vorbi despre încercări de fraudare ci, mai degrabă despre greşeli frecvente care apar în completarea cererilor pentru acordarea şomajului tehnic. În primele două zile de depunere a cererilor, aproxi­mativ 50% dintre acestea au fost greşite. Ulterior, procentele au scăzut drastic, la sub 20%. Asta ne arată că greşelile făcute în primele zile au fost involuntare şi le putem pune pe seama grabei sau a neatenţiei, dar şi că avem un call-center intern care îi ajută foarte mult pe angajatori, oferindu-le informaţiile de care au nevoie pentru completarea corectă a cererilor“, a declarat Victor Picu pentru sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.