Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunț în plină criză a COVID-19: IMM-urile au, de vineri, acces la credite garantate!

Share:

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, IMM-urile din România au acces la programul IMM Invest, prin care pot beneficia credite garantate cu până la 90%.

„Vom susţine aproape 600.000 de locuri de munca.

Începând de azi, IMM-urile din Romania au acces la credite garantate. Firmele se pot inscrie pe imminvest.ro, iar daca informatiile sunt corecte, vor fi trimise catre banca. Comisioanele si dobanzile sunt sustinute de guvern prin acest program.

Pana acum suma maxima per companie era de 200.000 de euro, iar acum, pentru prima data, Comisia Europeana ne-a aprobat pana la 800.000 de euro. De azi incepem si nu exista termen limita, mergem pana la 31 decembrie si, daca va fi nevoie vom suplimenta plafonul de 15 miliarde, in functie de cum vor evolua lucrurile.

Astfel inchidem prima faza in care guvernul a pus la dispozitie 3% din PIB pentru relansarea economiei.

Despre rectificarea bugetara, va spun ca nu se taie, ci ministerele care au putut sa renunte la niste sume au comunicat. Au fost suplimentate fondurile pentru ministerele Transporturilor si Educatiei, pe langa ministerele Sanatatii si Muncii”, a transmis ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, de la Palatul Victoria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.