Alexandru Rafila, clarificări despre distanța de la care se transmite noul coronavirus

0

Coronavirusul poate ajunge până la 4 metri distanță de sursa de infectare. În acest context, profesorul Adrian Streinu Cercel a zis că nu înțelege cum pot oamenii să se îmbulzească la magazin.

„Răspândirea virusului se poate face pe o distanță de 4 metri! Deci nu de 1,5, nici de 2 metri, ci de 4 metri! Mai pe românește: dacă o persoană stă în spatele alteia care nu poartă mască și acea persoană strănută și are virusul, iar persoana din spate stă la o distanță mai mică de patru metri… are toate șansele, din aerosoli, să preia virusul. Vorbim despre distanțarea socială. Și atunci, când văd îmbulzeli la magazin, chiar nu mai înțeleg ce se întâmplă…”, a zis profesorul Adrian-Streinu Cercel la B1 TV.

Până vineri, 17 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.067 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.508 au fost declarate vindecate şi externate.

Totodată, până acum, 400 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj, au decedat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.